Veelgestelde vragen

Veel mensen maken de fout hun theorie aan te vragen bij websites die doen vermoeden van het CBR te zijn. Let hier goed op. Je kunt ze herkennen door het gele blokje voor de URL. Dit betekent dat zij betalen aan Google om bovenaan te staan. Het CBR zal nooit adverteren in Google.

Veel mensen komen bij ons terecht nadat ze hun theorie hebben aangevraagd bij mijntheorieaanvragen.nl. De rijschool die hierachter zit heet Best4less (rijschoolnummer: 9879X5), dit zijn wij niet.

Wij snappen dat er verwarring kan ontstaan aangezien Rijles4less en Best4les redelijk op elkaar lijken.

De enige oplossing is echter een e-mail te sturen naar: info@mijntheorieaanvragen.nl en geen examens meer te reserveren via deze partij!
Een TussenTijdseToets is exact hetzelfde als een echt praktijkexamen en wordt ook afgenomen door het CBR. Het verschil is dat je er niet voor kan slagen of zakken, het dient als oefening voor het echte praktijkexamen. 
Je bent vrij in wanneer je precies je TussenTijdseToets (TTT) aan wilt vragen, maar de regel is dat dit normaal gesproken op driekwart van je rijopleiding. Met je instructeur kun je bespreken wanneer het verstandig is op je TTT te rijden. Het CBR heeft een wachttijd van maximaal 7 weken op een TTT, maar gemiddeld heb je ongeveer 5 weken na aanvraag je TTT.

Let op: Je dient je theorie te hebben behaald voordat je op TTT mag.  
Het theorie-examen is aan te vragen via je dashboard. Daar kun je een aanvraagformulier invullen, wij plannen dan een examen voor je in. 

Een theorie-examen is zelf aan te vragen via mijn.cbr.nl. Hier heb je een DigiD voor nodig. 
Bij Rijles4less halen we je gewoon thuis op. Wil je liever ergens anders opgehaald worden kan dit natuurlijk ook. Je kan op elk adres binnen ons ophaalgebied (regio Waalwijk) en de scholen en het station in Tilburg opgehaald worden. We zetten je aan het einde van je les ook weer thuis af!

Je bent altijd zelf vrij om te kiezen wanneer je op examen mag. Wij stellen jou in staat je eigen rijopleiding samen te stellen. Wel houdt de instructeur een digitale leskaart bij die je via deze site altijd in kan zien. Wanneer je voor elk onderdeel een voldoende scoort ben je examenklaar. Het is dus ook aan te raden pas een examen in te plannen als je bijna examenklaar bent. Dit bespaart je een her-examen en waarschijnlijk een hoop geld! 

Daarnaast dien je eerst de rijschool te machtigen voordat wij een examen voor je mogen aanvragen. Uitleg over hoe je ons kan machtigen als je rijschool bij het CBR vind je op je persoonlijke dashboard onder de knop 'Machtiging CBR'.

Je theorie moet je behaald hebben voordat je op TussenTijdseToets of Praktijkexamen gaat. Heb je dan nog geen theorie? Dan mag je ook niet op examen. Wij raden altijd aan zo snel mogelijk je theorie te behalen. Dit kan zelfs lessen schelen en dus geld! 

Je mag natuurlijk wel gewoon lessen voordat je je theorie behaald hebt. 

In de webshop kun je hulpmiddelen kopen om je theorie te halen, maak hier gebruik van en sla je slag!

Dit bepaal je helemaal zelf! De beschikbare ruimte om te lessen bij elke instructeur zijn zichtbaar in de planning. Je hebt dan zelf in de hand bij wie je je inpland. Mocht je eigen instructeur een keer vol zitten op de tijden die jij wil, kun je altijd kiezen voor een eventuele andere. Het is bijna nooit slecht om een keer een andere kijk op je rijstijl te krijgen, dit zal namelijk bij het praktijkexamen ook gebeuren. 

Rijlessen die je over hebt kun je gemakkelijk laten omzetten in een couponcode. Deze code kun je daarna weggeven aan één van je vrienden. Deze vriend kan de rijlessen dan weer gebruiken om zelf rijlessen te plannen. 

Wil je toch liever je geld terug? Neem dan contact met ons op. Wij zoeken dan uit wat je nog tegoed hebt en storten het bedrag op je rekening. 

Dit heb je ten eerste zelf in hand en hangt ten tweede af van je rijniveau. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar elke leerling is uniek. De een heeft meer lessen nodig dan de ander en de een heeft ook meer tijd om te lessen dan de ander. Wel kunnen we stellen dat hoe vaker je lest per week, hoe sneller je klaar bent met je opleiding. Niet alleen omdat je meer uren maakt, maar ook omdat je intensiever lest en de stof beter blijft hangen. Plan dus geregeld je lessen in!

Nee, iedereen kan zichzelf inplannen wanneer hij of zij wil en er ruimte beschikbaar is. Wij houden toezicht op het aantal beschikbare uren. Wanneer er een tekort komt aan beschikbare uren voegen wij extra ruimte toe. Wel is het raadzaam om bijtijds te plannen, hoe verder je in de toekomst inplant, hoe meer ruimte er beschikbaar is.  

Dit verschilt per leerling. Je instructeur kan hier het beste antwoord op geven. Om je te helpen hebben we 4 voorbeeldleerlingen gemaakt die allen hun situatie beschrijven.

Goede leerling:
"Ik heb al veel ervaring met het verkeer, dit ook omdat ik al een bromfietsrijbewijs heb. Ik heb direct mijn theorie gehaald en deed actief mee aan elke les. Ook reed ik meedere lessen per week, soms ook 3 uur achter elkaar! Hierdoor was ik snel klaar met mijn rijopleiding en ben ik na 30 uur geslaagd!"

Gemiddelde leerling:
"Ik heb nog geen ervaring met autorijden, de gratis proefles is dan ook de eerste keer dat ik écht achter het stuur zit. Ik plan 2 keer per week een les in en ben na 44 uur rijlessen en een uur voor het examen geslaagd!"


Zwakke Leerling:
"Ik heb wat meer moeite met het behalen van mijn rijbewijs. Hier duurde iets langer voor ik de koppeling onder de knie had en ook voor mijn kijkgedrag had ik wat extra lessen nodig. Ik heb elke week samen met de instructeur overlegd hoe het ging en hoeveel lessen ik nog nodig heb. Na 50 uur rijlessen heb ik een TussenTijdseToets gepland, deze ging ontzettend goed! Ik heb dan ook nog 10 uur gepland en ben toen op examen gegaan. En wat denk je? Meteen geslaagd!"

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te navigeren op onze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.